Laddning via Mina sidor

Nu kan du ladda Resekortet med Reskassa eller Period via Mina sidor. För att kunna ladda måste du vara medlem, för att bli det behöver du registrera dig.

Det är både smart och enkelt att ladda Resekortet via Mina sidor, det kan dock ta upp till 24 timmar för laddningen att komma ut i systemet för överföring till ditt Resekort.

Aktivera din laddning

Resa med reskassa: Laddar du din reskassa via Mina sidor kommer laddningen att överföras när du gör ett biljettköp i Jönköpings Länstrafiks bussar eller tåg i Jönköpings län.

Resa med period
Laddar du en ny period via Mina sidor kommer laddningen överföras och giltighetstiden aktiveras när du använder Resekortet på Jönköpings Länstrafiks bussar eller tåg i Jönköpings län. Har du redan en giltig period på kortet aktiveras giltigheten för den beställda perioden vid första användningstillfället efter innevarande periods slut.

Vad krävs?
För att kunna ladda Resekortet via Mina sidor krävs:

- Medlemskap på Jönköpings Länstrafiks Mina sidor

- Ett registrerat Resekort

- Ett Resekort där det finns eller har funnits en reskassa

Hur gör jag?
Välj länken Visa resekort som du finner i den undre menyn till vänster när du är inloggad. Där kan du se det eller de Resekort som är knutna till ditt konto. Klicka på knappen Ladda reskassa eller Ladda period till höger om det Resekort som du vill ladda och följ instruktionerna. Efter ett avslutat köp hamnar du återigen på Mina sidor.

Hur fungerar det?

Den beställda laddningen skickas till det centrala biljettsystemet, därefter hamnar information om din laddning i säljutrustning på bussar och tåg. Laddningen överförs till ditt Resekort när du köper biljett i säljutrustning tillhörande Jönköpings Länstrafik inom Jönköping län.

Notera att det kan ta upp till 24 timmar för laddningen att komma ut i all säljutrustning för
överföring till ditt Resekort.

Övrig information
De periodprodukter som går att ladda via Mina sidor är de som har väntande period, det vill säga Period 30 Dagar, Period 20 Dagar, Period Student och Period Ungdom. Det går även att ladda våra länsöverskridande kort men tänk då på att det endast går att aktivera laddningen inom Jönköpings län.

Minsta summa du kan ladda reskassan med är 100 kronor, högsta summan är 1000 kronor.

I kortläsaren
Resekortet läses av när du håller upp det mot kortläsaren på bussen. Laddningar som är beställda via Mina sidor överförs vid köp av biljett i kortläsare.

- Grönt ljus och okejsignal = godkänt köp med reskassa

- Gult ljus och okejsignal = laddning beställd via Mina sidor överförs till Resekortet samtidigt
som betalning av resa sker

- Rött ljus och felsignal = otillräckligt med pengar i reskassan. Spärrat kort ger samma signal.

Det här är Länstrafiken